17 Eylül 2012 Pazartesi

Aşağılık Komplekslilerin Dayanılmaz Varlıkları


Yeryüzünden silinesi, varlığının esamesi okunmayası, kendisini yetersiz hisseden, birileri onları belli yer ve makamlara layık bulduğu halde, bulunduğu yeri hazmedemeyen, başı eğik ama burnu dik, gözleri fel fecir okuyan, insanların kendisini methetmesinden olağanüstü haz duyan aşağılık kompleksliler! Bu tür karakterlerle yaşamak ve onlarla aynı havayı teneffüs etmek o kadar zor ki… Muhatap olmayayım dersiniz ama bu kez de kale alınmadığı için ayrıca kompleks yapıp diş bilerler. Avını bekleyen vahşi hayvanat gibi en ufak bir hatanı aleyhine değerlendirme fırsatını mutlak değerlendirirler.



Para, güzellik, kariyer, özel hayat… Aşağılık kompleksi yaşayanlar kendilerinde bu özellikler olmadığı için aşağılık kompleksi duymazlar. Onlar sanki doğumdan ölüme kadar hayatın her evresinde aşağılık kompleksi duymak için yaratılmış kişilerdir. Zengin de olabilirler ama daha zenginlere gıpta etmekten kendilerini alamaz, sosyal ortamda ezik bir hal takınırlar. Kişiler arası iletişimlerinde zengin-fakir ayrımı yapmaktan hiç çekinmezler. Ekonomik düzeyi kendisinin en az bir tık üzerinde olan kişilerle dost olurlar. Güzel ya da yakışıklı olabilirler ama bununla yetinmezler, hep kendilerini daha aşağılık hissederler. Aslında bu ruhlarının aşağılık olmasıyla ilgilidir! Mesleğinde hasbelkader belli makam ve mevkilere getirilseler de en başta kendi kendisini o makama layık göremez. Bulunduğu yerde eğreti durur. Sosyal yaşam içinde insani düzeyde iletişim kurduğu kişiler yine kendi makamından yukarıda olanlardır. Altında çalışan mesai arkadaşlarının ise vay haline : ) Böyle kişilerin özel hayatları hakkında yorum yapamayacağım. Çünkü kişinin aşağılık kompleksiyle yaşayan biri olduğunu anladığım anda ona yakınlık mesafem 5 metreden az olmaz, olamaz. Dolayısıyla özel hayatlarını bilemem. Bilmek de istemem.
Yine de hayatımızda böyleleri de olmalı mı diyorsunuz? Hayır, olmamalı. Bu psikolojik bir sorun da olmamalı. Özellikle yaşı kemale ermiş insanlar aşağılık kompleksi duymamalı. İnsan biraz kendini bilmeli. Kompleksinin farkında olanlar hiçbir şey yapamıyorlarsa, en azından bu zehri yakınındakilere bulaştırmamalı!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yukarıdaki yazıyla ilgili yorumunuzu alayım : )